عیوب رایج جلوبندی خودرو




عیوب رایج جلوبندی خودرو

جلوبندی

به قطعات و لوازم قسمت زیرین جلوی خودرو جلوبندی گفته می‌شود که وظیفه تعلیق یا هندلینگ خودرو در چاله‌ها، دست‌اندازها و پیچ‌های جاده را بر عهده دارد. تعمیر و نگهداری این قسمت از خودرو بعهده تکنیسین جلوبندی ساز است. در مبحث کیفیت خودرو، بحثی وجود دارد که در اصطلاح عامیانه به نام خوش‌دستی (هندلینگ) نامیده می شود که البته بخش عمده‌ای از آن مربوط به طراحی و کیفیت فنی اتومبیل است و بخشی از آن هم، برمی گردد به کیفیت قطعات جلوبندی و سیستم تعلیق و صحت عملکرد و تنظیم بودن آن. ماشینی که به خوبی تنظیم باشد رانندگی لذت بخش تر و ایمن تری دارد. جلوبندی شامل قطعات : میل موجگیر، میل تعادل، طبق، سگ دست، کمک فنر، فنر، سیبک‌ها، سیستم فرمان، دستگاه تعلیق و اکسل می باشد .

بررسی برخی عیوب رایج جلوبندی خودرو

وقتی سیبک خراب است:
یکی از مهم ترین دلایل ایجاد لرزش و ضربه در فرمان، خرابی سیبک است. سیبک ها قطعاتی هستند که با توجه به شکل کروی شکلشان، در مقابل نیروهای کششی و فشاری مقاومت کرده و حرکت راحت دو قطعه متصل به هم را بدون ایجاد اصطکاک، فراهم می کند. حال اگر این حرکت مفصلی به درستی انجام نگیرد، روی سیستم فرمان خودرو تاثیر گذاشته و عملکرد صحیح آن را مختل می کند. سیبک ها در راستای عمود لقی بسیار کم و ناملموسی دارند و به طور کل نباید حرکت عمودی محسوسی داشته باشند. اگر سیبک ها روغن کاری مناسبی نداشته باشند، به سرو صدا می افتند.

وقتی چرخ ها بالانس نیستند:
چرخ های خودرو باید بالانس یا هم راستا باشند تا در زمان حرکت، تمام قسمت ها به یک اندازه با سطح مسیر برخورد کرده و چسبندگی و سایش برابر داشته باشند. به عبارتی دیگر چرخ ها را بالانس می کنند تا تعادل داشته باشند. اگر چرخ های خودرو بالانس نباشند، فرمان می لرزد، خودرو به کناره ها منحرف می شود و به دیگر اجزای جلوبندی نیز آسیب وارد می کنند.

وقتی بلبرینگ چرخ خراب است:
یکی از مهم ترین بخش های جلوبندی خودرو، بلبرینگ چرخ هاست. خرابی بلبرینگ معمولا از دو طریق مشخص می شود، اول لرزش فرمان و دومین نشانه که قابل اطمینان تر است، صداست. وقتی بلبرینگ معیوب باشد، به بیان عامیانه، خودرو صدای تانک می دهد. سالم بودن بلبرینگ چرخ های خودرو امری واجب است. در برخی شرایط پیش آمده که خرابی این قطعه باعث قفل شدن چرخ ها شده و حوادثی جبران ناپذیر را رقم زده است.

وقتی بوش های میل تعادل خراب است:
این قطعه همانگونه که از اسمش مشخص است، وظیفه حفظ تعادل خودرو را بر عهده دارد. میل تعادل با توجه به شکل و شمایل و نحوه اتصالش به دیگر بخش ها، در زمان پیچیدن خودرو، نیروی پیچشی را بین چرخ ها تقسیم کرده تا از متمایل شدن خودرو به یکی از سمت ها جلوگیری به عمل آید. میل تعادل توسط دو بوش در جای خود بسته شده است. اگر این بوش ها معیوب باشند، خرابی خود را با ایجاد سرو صدا در جلوبندی و سیتم تعلیق نشان می دهند. لرزش فرمان نیز از دیگر نشانه های خرابی بوش های میل تعادل است. این نکته را مورد توجه قرار دهید که گاهی مواقع عامل بروز سرو صدا، شل بودن میل تعادل و برخورد آن با دیگر قطعات است.

وقتی شاسی ضربه خورده است:
گاه پیش می آید که در اثر تصادف شدید، شاسی تغییر حالت داده یا به قول معروف می پیچد. در این حالت اگر نسبت به رفع این مشکل اقدام نکنید، در کار جلوبندی خودرو اختلال ایجاد شده و ایمنی به خطر می افتد. خودرویی که در اثر تصادف، دچار تغییر حالت شاسی شده باشد، فرمان پذیری ضعیفی دارد ( خودرو به کناره ها کشیده می شود ) عمر مفید پلوس هایش کم شده و به سرعت فرسوده می شوند، گردگیرهای پلوس قبل از تمام شدن عمر مفیدشان پاره می شوند و به طور کل خودرو اصلا تعادل مناسبی ندارد.
وقتی خودرو در سر پیچ ها تعادل ندارد:
عواملی که سبب بر هم خوردن تعادل خودرو در سر پیچ ها می شوند، عبارتنداز: تنظیم نبودن زوایای فرمان، تنظیم نبودن باد لاستیک ها، ساییدگی نا برابر آج لاستیک ها، تغییر شکل شاسی در اثر ضربه، گیر کردن ترمز ها در یک سمت، معیوب بودن میل تعادل، خرابی میل فرمان و جعبه فرمان، بالانس نبودن چرخ ها و …


در هنگام ثبت نظر به موارد ذیل دقت فرمایید

از زبان فارسی برای کامنت گذاری استفاده نمایید.

استفاده از کاراکتر های خاص و اموجی در ثبت نظر قابل قبول نمی باشد.

از ارسال لینک‌های سایت‌های دیگر و ارایه‌ی اطلاعات شخصی خودتان مثل شماره تماس، ایمیل و آی‌دی شبکه‌های اجتماعی پرهیز کنید.

مقایسه 0