هر آنچه که باید درباره فیلتر بنزین خودرو بدانید !




درباره فیلتر بنزین بیشتر بدانیم

برای عملکرد مناسب خودرو و موتور، نگهداری و سرویس قطعات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است  برخلاف اکثر قطعات اساسی مانند: لاستیک ها، گیربکس و ... حتماً نام فیلتر سوخت را نشنیده اید ! و فکر می کنید تعمیر و نگهداری آن در اولویت های نگهداری از خودرو نیست ! اما این تصور اشتباهی است که اکثر مردم بر آن باور دارند. صرف نظر از نوع موتور (سنتی یا دیزلی)، همه خودروها دارای فیلتر سوخت هستند و مانند اکثر بخش های خودرو، برای عملکرد مناسب موتور کاملاً لازم و ضروری است. در این مقاله درباره اینکه فیلتر سوخت چیست؟ کجا قرار دارد؟ و نشانه های خرابی آن چیست؟ توضیح داده شده که امیدواریم برای شما مفید و کارآمد باشد.

فیلتر سوخت چیست؟

خودرو از بنزین برای تأمین انرژی موتور استفاده می کند. ناخالصی های کوچکی مانند کثیفی، گرد و غبار و یا سایر ذرات معلق می توانند بر عملکرد موتور شما تأثیر منفی بگذارند. فیلتر سوخت برای گرفتن این ناخالصی های کوچک از بنزین قبل از ورود به موتور طراحی شده است . فیلتر سوخت دقیقاً مانند فیلتر هوا عمل می کند یعنی ذرات معلق را قبل از اینکه وارد موتور شوند، می گیرد. دو نوع فیلتر سوخت وجود دارد که به احتمال زیاد با آنها روبرو شده اید. عملکرد هر دو به یک صورت است: سوخت از طریق فیلتر عبور می کند (که اغلب از یک کاغذ مخصوص ساخته می شود) و رسوبات را می گیرد. بعضی از فیلترها از محفظه های پلاستیکی یا فلزی در اطراف یک محیط فیلتراسیون ساخته شده اند که به راحتی می توانید کل آن را تعویض کنیدبعضی دیگر از نوع کارتریجی هستند و دارای یک فیلتر قابل تعویض که درون یک ظرف فلزی قرار دارند. درب ظرف را می توان برداشت و فیلتر را با یک فیلتر جدید تعویض کرد.

فیلتر سوخت کجاست؟

فیلتر سوخت در جایی بین مخزن سوخت و موتور قرار دارد، که معمولاً یا در داخل مخزن سوخت قرار می گیرد (ابتدای خط بنزین ، جایی که سوخت را به خودرو می رساند) یا جایی در میان خط سوخت (معمولاً در پایین خودرو). اگر جای فیلتر سوخت خودرو خود را پیدا نمی کنید به دفترچه راهنمای خودرو و یا یک مکانیکی مراجعه کنید.

چه زمانی باید فیلتر سوخت خود را تعویض کرد ؟

مانند هر فیلتر دیگری، فیلتر سوخت نیز کثیفی و دیگر آلودگی ها را می گیرد. در صورت تعویض نکردن ممکن است بر عملکرد خودرو تأثیر بگذارد و اجازه دهد سوخت با ذرات معلق به انژکتور منتقل شوند و یا جریان بهینه سوخت را متوقف کند. پیش از این طول عمر یک فیلتر سوخت 30 تا 60 هزار کیلومتر برآورد شده بود که با خالص تر شدن سوخت ها، می توان گفت یک فیلتر سوخت می تواند تا 100 هزار کیلومتر به طور بهینه کار کند. توجه کنید تغییر فیلتر سوخت برای اولین بار در مسافت تقریبی 150 هزار کیلومتر می تواند باعث خرابی موتور شود. هنگام تعویض فیلتر در این مسافت ها باید احتیاط کنید و قبل از آن با یک مکانیک مشورت کنید. دراینجا چند نکته درباره مشکلات عملکردی موتور در هنگام کثیف بودن فیلتر وجود دارد مانند:

  • مشکل در استارت زدن خودرو

  • کاهش سرعت

  • بوی تند

  • عملکرد پایین موتور

  • مصرف بی رویه سوخت

  • و ...

در چنین شرایطی هم می توانید چراغ موتور را چک کنید و هم می توانید فیلتر را با برداشتن و دمیدن در آن، بررسی کنید. اگر هوا از آن عبور کند، مشکلی ندارد در غیر این صورت نیاز به تعویض دارد .

توجه داشته باشید فیلترهای سوخت در خودروهای دیزلی به توجه بیشتری نیاز دارند و باید بیشتر از وسایل نقلیه بنزینی تعویض شوند زیرا مخازن دیزل تمایل بیشتری به رشد باکتری ها و قارچ ها دارند و همچنین باید به یاد داشته باشید که از مواد افزودنی سوخت دیزل برای به حداقل رساندن رشد میکروبی استفاده کنید.

در آخر با توجه به نقش مهمی که فیلتر سوخت در موتور خودرو بازی می کند، تعویض فیلتر سوخت خراب و کثیف بسیار ساده و ارزان است، اما باید به خاطر داشته باشید که عدم توجه به این موضوع می تواند منجر به مشکلات جدی تری می شود.
 

 


 


در هنگام ثبت نظر به موارد ذیل دقت فرمایید

از زبان فارسی برای کامنت گذاری استفاده نمایید.

استفاده از کاراکتر های خاص و اموجی در ثبت نظر قابل قبول نمی باشد.

از ارسال لینک‌های سایت‌های دیگر و ارایه‌ی اطلاعات شخصی خودتان مثل شماره تماس، ایمیل و آی‌دی شبکه‌های اجتماعی پرهیز کنید.

مقایسه 0